Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας; (Διάγραμμα)

26
Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας; (Διάγραμμα)

Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας

Το να γνωρίζετε πόσα κουταλάκια του γλυκού υπάρχουν σε μια κουταλιά της σούπας (πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας) είναι απαραίτητο για ένα υπέροχο μαγείρεμα.

Συμβουλή: Στιγμιότυπο οθόνης ή εκτυπώστε το παρακάτω γράφημα ή αποθηκεύστε το στο Pinterest για εύκολες μετατροπές στο μέλλον.

Τα κουταλάκια του γλυκού και οι κουταλιές της σούπας είναι μονάδες μέτρησης που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική για τη μέτρηση μικρότερων ποσοτήτων συστατικών όπως μπαχαρικά, υγρά, έλαια και εκχυλίσματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού και μια κουταλιά της σούπας γιατί δεν είναι ίσα και η χρήση του σωστού κάνει μεγάλη διαφορά στην επιτυχία των συνταγών σας.

1 κουταλιά της σούπας = 3 κουτ

Συντομογραφία: 1 κουταλιά της σούπας = 3 κουτ

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κουταλιά της σούπας είναι συντομογραφία κ.σ και το κουταλάκι του γλυκού συντομεύεται κουτ. Είναι σχεδόν πανομοιότυπα! Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, οπότε όταν γράφω μια συνταγή πάντα συλλαβίστε τα αντί να χρησιμοποιείτε συντομογραφίες (και ενθαρρύνω άλλους συντάκτες συνταγών να κάνουν το ίδιο).

Ακολουθεί ένα εύχρηστο γράφημα που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις μετρήσεις σας στις ΗΠΑ:

Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας

Για γρήγορη αναφορά:

 • Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας;
  • 1 κουταλιά της σούπας = 3 κουτ
 • Πόσα κουταλάκια του γλυκού σε μια κουταλιά της σούπας;
  • 2 κουταλιές της σούπας = 6 κουτ
 • Πόσες κουταλιές της σούπας σε ¼ φλιτζάνι;
 • Πόσες κουταλιές της σούπας σε 1 φλιτζάνι;

Δύο πιο σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να θυμάστε:

Πολλές φορές είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε απλώς το κουταλάκι του γλυκού ή το κουταλάκι της σούπας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Για μένα, οι δύο πιο σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να θυμάμαι είναι:

 • Υπάρχουν 3 κουταλιές της σούπας σε 1 κ.σ

 • Υπάρχουν 4 κουταλιές της σούπας σε ¼ φλ

Εάν αισθάνεστε σύγχυση, στιγμιότυπο οθόνης του παραπάνω γραφήματος ή καρφιτσώστε το στο Pinterest για εύκολη αναφορά.

Για τους διεθνείς φίλους μας, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις των ΗΠΑ για κουταλάκια του γλυκού και κουταλιές της σούπας σε συνταγές που γράφτηκαν με μετρικές μετρήσεις. Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε:

Αυτοκρατορικό σύστημα (ΗΠΑ) έναντι μετρικού συστήματος

Στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούμε το αυτοκρατορικό σύστημα για να μετράμε κουταλάκια του γλυκού και κουταλιές της σούπας (δηλαδή US teaspoon ή US κουταλιά της σούπας). Στα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μετρικό σύστημα.

Όταν πρόκειται για κουταλάκια του γλυκού και κουταλιές της σούπας, οι διαφορές είναι τόσο μικρές που, γενικά, οι μετρήσεις στις ΗΠΑ είναι πρακτικά πανομοιότυπες με τις μετρικές μετρήσεις σε αυτήν την περίπτωση.

Στο αυτοκρατορικό σύστημα, 1 κουταλιά της σούπας ισούται με ½ ουγγιά υγρού (που είναι 14,79 χιλιοστόλιτρα για την ακρίβεια.) Στο μετρικό σύστημα, μια μετρική κουταλιά της σούπας ισούται ακριβώς με 15 χιλιοστόλιτρα, οπότε μπορείτε να δείτε ότι 14,79 ml είναι σχεδόν πανομοιότυπα με 15 ml για μπαχαρικά και υγρά σκοπούς μέτρησης.

Αυστραλοί φίλοι: Κάτι που έμαθα πρόσφατα είναι ότι ενώ η Αυστραλία χρησιμοποιεί το μετρικό σύστημα, η αυστραλιανή κουταλιά της σούπας είναι ελαφρώς διαφορετική. Μια αυστραλιανή κουταλιά της σούπας ισούται με 20 mL (0,68 ουγγιές υγρών ΗΠΑ). Και πάλι, αυτή είναι μια αρκετά μικρή διαφορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αμερικανικά (αυτοκρατορικά) ή μετρικά κουταλάκια του γλυκού και κουταλιές της σούπας εναλλακτικά στις συνταγές σας.

Λοιπόν, τώρα ξέρουμε. Υπάρχουν 3 κουταλιές της σούπας σε 1 κ.σ.

Καλή μαγειρική!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar