Μάθετε για τη Φύτευση ενός Κήπου Τροφίμων

13
Μάθετε για τη Φύτευση ενός Κήπου Τροφίμων

Είτε είστε λάτρης της ιστορίας είτε όχι, πιθανότατα θα έχετε ακούσει για το Victory Gardens κάποια στιγμή. Αυτό είναι ένα μέρος της ιστορίας του έθνους μας για το οποίο είμαι πραγματικά πολύ περήφανος, ειδικά επειδή είμαι κηπουρός. Η ιστορία του Victory Gardens είναι ενδιαφέρουσα και με τα τρέχοντα γεγονότα να κρατούν πολλούς από εμάς στο σπίτι αυτές τις μέρες, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να φυτέψετε έναν κήπο τροφίμων όπως αυτός για την οικογένεια και την κοινότητά σας.

Τι είναι οι Κήποι Νίκης;

Με απλά λόγια, αυτά ήταν λαχανόκηπους που καλλιεργήθηκαν από μέσους πολίτες κατά την εποχή του Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόμοιοι πατριωτικού τύπου κήποι καλλιεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Α‘ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά μόλις τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο εισήχθη το όνομα Victory Gardens ως ένας πρακτικός τρόπος για να συνεισφέρετε στην πολεμική προσπάθεια.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από τους πολίτες της να φυτέψουν τους δικούς τους λαχανόκηπους για να βοηθήσουν με τις ελλείψεις τροφίμων και εκείνοι απάντησαν. Σχεδόν 20 εκατομμύρια οικογένειες καλλιεργούσαν περίπου το 40 τοις εκατό των λαχανικών της χώρας μας μέχρι το 1944 – συμπεριλαμβανομένης της δικής μου και πιθανώς και της δικής σας.

Ιστορία του Κήπου της Νίκης

Οι Κήποι της Νίκης ήταν μια συνέχεια των πολεμικών κήπων που στόχευαν στη μείωση των ελλείψεων τροφίμων κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι μόνο αυτοί εδώ στο σπίτι βασίζονταν στο φαγητό, αλλά και ο στρατός μας, ακόμη και μερικοί από τους συμμάχους του, το ίδιο. Δεδομένου ότι τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά διατέθηκαν με μερίδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πολίτες ενθαρρύνθηκαν να καλλιεργήσουν τα δικά τους προϊόντα για να συμπληρώσουν τις ανάγκες τους, να επεκτείνουν τα κουπόνια τους και να αποτρέψουν πιθανή συσσώρευση τροφίμων.

Λίγο μετά την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, η προώθηση του Victory Gardens ξεκίνησε με πολλά φυλλάδια που μοιράστηκαν για να καθοδηγήσουν τους κηπουρούς των πόλεων και των προαστίων. Αρκετά περιοδικά και εφημερίδες δημοσίευσαν χρήσιμα άρθρα και πατριωτικές αφίσες κυκλοφόρησαν παροτρύνοντας τη συμμετοχή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τύπωσε ακόμη και βιβλία συνταγών για την προετοιμασία λαχανικών για τα γεύματα. Αυτή η τεράστια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης διακήρυξε ότι «Το φαγητό θα κερδίσει τον πόλεμο».

Αυτοί οι κήποι αναπτύχθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι γυναίκες ενθαρρύνθηκαν ιδιαίτερα να φυτέψουν Victory Gardens στις αυλές τους, ενώ οι σύζυγοί τους ήταν εκτός μάχης. Θα μπορούσατε να βρείτε αυτούς τους κήπους σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, όπως και σήμερα. Οι άνθρωποι μεγάλωσαν τους Κήπους Νίκης σε αγροκτήματα, σε αυλές, σε στέγες πόλεωνή σε κουτιά παραθύρων. Κοινοτικοί κήποι φυτεύτηκαν σε πάρκα και κενά, και πολλά τα σχολεία είχαν τους δικούς τους κήπους που παρείχε φρέσκα λαχανικά για τα σχολικά γεύματα.

Βασικά, οτιδήποτε θα μπορούσε να καλλιεργηθεί σε έναν Κήπο Νίκης. Ό,τι φρούτα, λαχανικά και βότανα ήταν απαραίτητα για τη συμπλήρωση της τροφής, καλλιεργούνταν. Τα πιο συνηθισμένα ήταν λαχανικά όπως ντομάτες,
καρότα,
μαρούλι,
παντζάριακαι αρακάς. Είναι ενδιαφέρον ότι χάρη στο Victory Gardens και τα δύο σέσκουλο και είδος λάχανου
έγιναν δημοφιλή, καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Μεγάλο μέρος των προϊόντων διατηρούνταν για το χειμώνα και δεν έλειπαν τα γυναικεία περιοδικά που είχαν άρθρα σχετικά με το πώς να μπορούν, να αποθηκεύουν, να στεγνώνουν, να παστώνουν και να παγώνουν τη σοδειά τους. Οι κοινότητες ενθαρρύνθηκαν επίσης να μοιράζονται το πλεόνασμα τους με άλλους.

Η δική μου οικογένεια συμμετείχε σε αυτό και η μαμά μου θυμάται ιστορίες για την οικογένεια που καλλιεργούσε τρόφιμα για να συμπληρώσει το σιτηρέσιο. Και, ενώ δεν μπορούσα να βρω καμία συγκεκριμένη πληροφορία για τα στρατεύματα που καλλιεργούσαν τα δικά τους τρόφιμα, κατάφερα να συναντήσω μια παλιά φωτογραφία του παππού μου σε έναν κήπο κατά τη διάρκεια του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου με άλλους στρατιώτες. Αν κάποιος ασχολιόταν με την κηπουρική, σίγουρα θα ήταν αυτός. Θα μπορούσε να μεγαλώσει σχεδόν τα πάντα. Υπήρχε επίσης ένας κοινοτικός κήπος που σχετιζόταν με την Euclid Beach, κοντά στο σημείο όπου μεγάλωσε η μητέρα μου στο Οχάιο. Το πάρκο μεγάλωσε καρπούζια
στη φάρμα ποπ κορν τους και τα δημοπρατούσαν για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων και να ταΐσουν άλλους ταυτόχρονα.

Το Growing Victory Gardens έδινε στους Αμερικανούς την αίσθηση ότι έκαναν κάτι χρήσιμο. Είμαι περήφανος που γνωρίζω ότι συμμετείχε η οικογένειά μου. Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε όλοι να το κάνουμε αυτό φυσικά, χωρίς πόλεμο ή καραντίνỦ μόνο και μόνο επειδή. Σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε κάνοντας αυτό που απολαμβάνουν τόσοι πολλοί κηπουροί ούτως ή άλλως.

Η ιστορία πίσω από το Victory Gardens είναι ενδιαφέρουσα και μπορείτε να γιορτάσετε αυτή την ιστορία του Victory Garden αναπτύσσοντας τον δικό σας κήπο της εποχής του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου ή οποιοδήποτε είδος κήπου με λαχανικά, με φυτά κειμηλίων της εποχής ή αναπτύξτε τα αγαπημένα σας. Η φύτευση ενός κήπου τροφίμων είναι μια ανταποδοτική προσπάθεια. Και μην ξεχνάτε να βοηθάτε τους γείτονές σας μοιράζοντας το πλεόνασμα σας με άλλους στην κοινότητα!

9 άτομα μιλούν ήδη για αυτό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar