Κηπουρική σε καραντίνα – Πώς με απασχολούν οι γάτες στον κήπο

12
Κηπουρική σε καραντίνα – Πώς με απασχολούν οι γάτες στον κήπο

Όλοι έχουμε κολλήσει την κοινωνική απόσταση στο σπίτι εν μέσω της επιδημίας του ιού και τα πράγματα μπορεί να γίνουν βαρετά. Τα καλά νέα είναι ότι η άνοιξη έφτασε νωρίς στο βόρειο ημισφαίριο φέτος (2020), ένα ασυνήθιστο γεγονός που έχει να κάνει με τα δίσεκτα έτη και την τροχιά της Γης. Θα το αφήσω για πιο επιστημονικά μυαλά, καθώς αυτή τη στιγμή με τρώει η κηπουρική, με τις γάτες.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και είναι καιρός να ετοιμάσετε τα κρεβάτια για λαχανικά, να κλαδέψετε μερικά φυτά και να ταΐσετε άλλα, κρατώντας παράλληλα υπό έλεγχο τα επίφοβα ζιζάνια. Μπορεί να μην μπορώ να συναναστραφώ προσωπικά με γείτονες, οικογένεια και φίλους, αλλά δεν είμαι μόνος. Καθώς προχωρώ στις εργασίες μου στην αρχή της σεζόν, έχω τη συνεχή συντροφιά των γατών μου, κάτι που μπορεί να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Κηπουρική σε καραντίνα με γάτες

Οι γάτες δεν είναι για όλους. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μισούν τα γούνινα, πολύπλοκα μετριάζεται πλάσματα. Δεν είμαι από αυτούς και, στην πραγματικότητα, γοητεύομαι ατελείωτα από τις προσωπικότητες και τις ατάκες τους. Όπως και εγώ, μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, θέλουν ΕΞΩ.

Επιτρέπεται να περιπλανηθούν όσο μένουν κοντά μου και πρέπει να μπουν μέσα όταν το κάνω. Πρώτα η ασφάλεια. Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι αρκετά προφανές. Οποιοδήποτε φρεσκογυρισμένο χώμα θα γίνει κουτί απορριμμάτων. Αν και αυτό μπορεί να βλάψει λίγο, φοράω γάντια και αγνοώ αυτά τα μικρά ψήγματα ως μέρος της φύσης.

Το επόμενο καθήκον τους είναι να επιτεθούν στους νεοεκκολαπτόμενους έμπλαστρο catnip. Μεταφύτευσα ένα τμήμα από το παλιό μου σπίτι, αλλά δεν πάει καλά, γι‘ αυτό βάλτε μερικά σπορόφυτα για να επεκτείνετε την περιοχή. Αυτή ήταν μια κακή ιδέα γιατί τα μικρά μου αγαπημένα άπλωσαν πάνω στα σπορόφυτα, έτριψαν και τσιμπολόγησαν και κατέστρεψαν τα νέα φυτά.

Για να μην ξεγελάσω από αυτές τις μαγιές, έστησα ένα μικρό φράχτη γύρω από την περιοχή. Τώρα τρίβονται και μυρίζουν γύρω από τη δομή, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα και τα σπορόφυτα επιτέλους μεγαλώνουν. Μόλις εγκατασταθούν και γίνουν αρκετά μεγάλα, τα φυτά μπορούν να πάνε να ανθίσουν για τις μέλισσες και οι γάτες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κοντά στο τέλος της σεζόν κόβουμε και στεγνώνουμε τους μίσχους και στη συνέχεια παγώνουμε τα φύλλα για χειμερινή διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους.

Σέρνοντας με τα χέρια και τα γόνατά μου, ξύνοντας λίπασμα, βοτάνισμα, και ερευνώντας τον πληθυσμό των σκουληκιών μου, είμαι ο Pied Piper των γατών στον κήπο. Ο καθένας με ακολουθεί με μια ευλάβεια που πρέπει να επιφυλάσσεται στον Βούδα ή σε κάποια άλλη ιερή οντότητα. Τα χτυπήματα στο κεφάλι και το τρίψιμο είναι τυπικές λειτουργίες. Το δέσιμο των νέων κληματίδων είναι μια πρόκληση από μόνο του, καθώς ο σπάγκος είναι ξαφνικά ένα παιχνίδι και τα πόδια με ανυπομονησία βγαίνουν κρυφά για να αιχμαλωτίσουν κάθε σκέλος.

Δεν χρειάζομαι ένα iPod για να με διασκεδάσει, καθώς οι αιλουροειδείς σύντροφοί μου διατηρούν μια αρκετά συνεχή σειρά συνομιλιών, αν και φαίνεται ότι ξέρουν πότε να απολαύσουν την ηρεμία και την ηρεμία. Απολαμβάνουν τον ήλιο, δίνοντας ηθική υποστήριξη στις κηπουρικές μου προσπάθειες με τον πιο ευνοϊκό δυνατό τρόπο.

Καθένα έχει ειδικότητα κηπουρικής. Η τίγρη αγαπά βοτάνισμα, που είναι περισσότερα από όσα μπορώ να πω για τον εαυτό μου. Η ταρταρούγα είναι λάτρης του οτιδήποτε έχει να κάνει με μακρύ υλικό, όπως π.χ κόβοντας το γρασίδι των πάμπας. Κάθε λεπίδα είναι ένα πραγματικό λούνα παρκ. Η μεγάλη πορτοκαλί μακρυμάλλη γάτα μου είναι τόσο μελαγχολική που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Τζέρι Γκαρσία και είναι η κύρια πηγή των προβλημάτων στο έμπλαστρο του γατούλα.

Κάθε γάτα μου είναι ένας ευχάριστος σύντροφος και συνοδός καθώς ετοιμάζουμε τους κήπους μας για την καλλιεργητική περίοδο. Η απομόνωση και η αποστασιοποίηση δεν αποτελούν μέρος του λεξιλογίου μου όταν πρόκειται για τις «πουτριές μου». Μεταξύ αυτών των μελών της οικογένειας και του κήπου μου, έχω όλη τη θετική ψυχική υγεία που χρειάζομαι ενώ κρατώ κοινωνική απόσταση στο σπίτι.

12 άτομα μιλούν ήδη για αυτό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar